Uw adviseur in
verzekeringen en beleggingen.

family-591581_1920

Als makelaar krijgen we deze vraag heel vaak te horen.

Buiten de voor de hand liggende antwoorden, voor als de kinderen iets uitsteken of als huisdieren schade veroorzaken, zijn er nog veel voordelen aan deze niet-verplichte maar zeer aan te raden verzekering.

Test aankoop heeft hierover een een mooi dossier online gezet. Hierin kan je een algemeen beeld krijgen wat deze verzekering voor jou kan betekenen.

Er is echter ook meer dan enkel de basisverzekering. Wil je meer zekerheid, dan informeer je best eens bij ons.

Zo is er bij Axa een ‘premium’-familiale. Deze biedt volgende extra dekkingen:

  1. Waarborg geleend goed tussen particulieren. Voorbeeld: de materiële schade aan de geleende grasmaaier van de buurman.
  2. De materiële schade aan de lokalen gebruikt tijdens een familiefeest (verjaardag, huwelijk …) en de inboedel van derden. Tenten, feesttenten en aken aan de kade worden gelijkgesteld met feestzalen.
  3. Huurschade aan de studentenkamer of -studio, al dan niet gemeubeld, die het kind van de verzekerde huurt tijdens zijn studies en die aan een derde toebehoort. Voorbeeld: deuken in de muur, koelkast beschadigd …
  4. Materiële schade aan een vakantiewoning, gebruikt als tijdelijk verblijf voor privédoeleinden, evenals de inboedel ervan toebehorend aan derden. Een tent en stacaravan worden gelijkgesteld met een vakantiewoning. Voorbeeld: TV is gevallen, krassen op het parket …
  5. Als de verzekerde klant BOB is en rijdt met het voertuig van een derde en hij veroorzaakt een ongeval in fout, zal de optie ‘premium’ de materiële schade aan het betrokken voertuig vergoeden (mits voorwaarden).

Zo heeft elke maatschappij wel zijn uitbreidingen.

Wil je meer info, dan kan je zeker bij ons terecht.


« | »